02.05.2022, 16:05

У Міноборони прокоментували ситуацію навколо "трикутника" Лисичанськ-Сєвєродонецьк-Рубіжне

Марина Началова | Всі новини автора

У Луганській області наразі важка ситуація, ворог обстрілює вільні населені пункти та намагається витіснити ЗСУ з їхніх позицій.

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу відповів на запитання щодо ситуації у районі агломерації Лисичанськ-Сєвєродонецьк-Рубіжне, передає Час Пік.

"Ситуацію можна описати кількома словами: тривають активні і важкі бої. Збройні Сили України стримують противника. Станом на зараз ворог не може взяти Рубіжне. Але бойові дії там тривають з перемінним темпом, практично по всій лінії зіткнення", - сказав Мотузяник.

Він закликав спостерігати за ситуацією та вірити у ЗСУ.

"Зараз важко, але повірте, кожен воїн перебуває на своєму місці. Там створено потужне військове угрупування, яке обороняло Україну на сході впродовж восьми років. Тому так просто ворогу не вдастся досягнути своїх злочинних цілей", - заявив представник Міноборони.

Він висловив впевненість, що оборонна операція, в тому числі на сході, для ЗСУ буде успішною. Для цього потрібна зброя від країн-партнерів - бронетехніка, засоби ППО, літаки.

"Наразі ці поставки є. Це значно посилить угрупування ЗСУ і на сході нашої держави, і в інших регіонах, де точаться активні бої. Тому я більш ніж переконаний, що нам вдастся зупинити, відтіснити і вигнати ворога аж за кордон з Російською Федерацією", - сказав Мотузяник.

Нагадаємо, ворог заволодів формою ЗСУ: голова Луганської ОВА Сергій Гайдай попередив про можливі провокації окупантів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк