05.05.2022, 10:00

"Ворожа авіація вбиває мирних жителів": Гайдай показав результати нових руйнувань на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

4 травня російські окупанти безрезультатно намагалися вести наступальні дії у напрямку Сєвєродонецька Луганської області. Внаслідок артилерійських обстрілів загинули п'ять мирних жителів.

Про це повідомив у Telegram-каналі голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Час Пік.

"Окупанти хотіли наблизитися до обласного центру, наступали на Воєводівку, що неподалік Сєвєродонецька, успіху не мали", - повідомив Гайдай.

На Попаснянському напрямку ворог намагався захопити Оріхове, але українські захисники відбили атаку, населений пункт з українським прапором.

"Потужні артилерійські обстріли вчора вдень зазнали Попаснянська і Горська громади, Лисичанськ і Сєвєродонецьк. Ми втратили п'ять мирних, загиблих від осколкових поранень", - додав глава області.

Всього на Донбасі за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено п'ять танків, сім одиниць бойової броньованої техніки та п'ять одиниць автомобільної техніки ворога

"Руйнування житлового фонду області з кожним днем ​​зростає, в результаті обстрілів обрушуються і палають все більше саме житлових будинків. У Горському пошкоджено не менше восьми будинків – цифра не остаточна, будинки досі горять, гасити в умовах щільного обстрілу неможливо; і близько 15 руйнувань житлових будинків у Комишувасі, Лисичанську, Новодружеську та Сєвєродонецьку", - зазначив Гайдай.

Читайте також: Окупанти обстріляли Мар'їнку фосфорними бомбами, є жертви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк