11.05.2022, 11:56

У Харківській області ЗСУ наблизилися до кордону з Росією - ISW

Віктор Білий | Всі новини автора

Сили оборони України продовжили контрнаступ на північ від Харкова та відтіснили окупантів до кордону РФ. Українським захисникам удалося звільнити кілька населених пунктів.

Про це у щоденному звіті повідомляє прес-служба американського аналітичного центру "Інститут з вивчення війни" (ISW), передає Час Пік.

Контрнаступ української армії продовжився на північ від звільненого Старого Салтова. Росіяни передислокують війська з-під Ізюма, щоб спробувати послабити контрнаступ українців і перешкодити подальшому просуванню на північ до кордону з Росією.

"Український контрнаступ, швидше за все, продовжить відвертати увагу російських військ від розгортання на інші напрями наступу, де бойові дії також було зупинено успішною українською обороною", - йдеться у звіті.

Експерти також прогнозують, що контрнаступальні дії ЗСУ зупинять атаки російської артилерії на північно-східні околиці Харкова та потенційно дозволять українським захисникам атакувати російський тил.

На думку експертів, цей контрнаступ паралізує наступальні дії окупантів у районі Ізюма, звідки вони намагалися формувати обручку для оточення українських сил на Донбасі.

Читайте також: На Донеччині за добу росіяни зруйнували 45 цивільних об'єктів - є загиблі та поранені

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк