17.05.2022, 07:40

З "Азовсталі" до медичного закладу в Новоазовську евакуйовано 53 важкопоранених військових - ГУР

Віктор Білий | Всі новини автора

Спільно ГУР МО України, ЗСУ, Держприкордонслужба, Нацгвардія, СБУ, Національна поліція та полк "Азов" здійснили операцію з порятунку заблокованих на території комбінату "Азовсталь" захисників Маріуполя. Евакуйовано 53 тяжко поранених українських військових.

Про це повідомляє ГУР МОУ в Telegram-каналі, передає Час Пік.

"З "Азовсталі" до лікарні в місті Новоазовськ вже евакуйовано 53 важкопоранених українських військових, де їм нададуть необхідну медичну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Також гуманітарним коридором було доставлено 211 осіб у селище Оленівка.

У відомстві зазначили, що для якнайшвидшого повернення українських героїв буде здійснено процедуру обміну.

"Всі поставлені командуванням завдання виконані захисниками Маріуполя у повному обсязі", - повідомили у ГУР.

Евакуацію військових прокоментував президент Володимир Зеленський. "Завдяки діям українських військових, розвідки, а також переговорної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН сподіваємося, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Хочу наголосити: українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип", - сказав він у своєму вечірньому відеозверненні.

Зазначимо, що російська пропаганда намагається піднести цю подію як "здачу в полон" українських бійців: раніше пропагандисти заявили, що група українських військових нібито вийшла з "Азовсталі" з білими прапорами.

Українські ЗМІ повідомляють, що насправді відбувся обмін важкопоранених українських військових на російських військовополонених.

Читайте також: "Готувалися з 2015 року, запасали воду та продукти": Гендиректор "Азовсталі" розповів про бомбосховища

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк