17.05.2022, 08:54

На Луганщині окупанти обстріляли лікарню та житлові будинки: загинули 10 людей

Віктор Білий | Всі новини автора

Війська РФ під час обстрілів Луганської області потрапили до лікарні та будівлі "Імпульсу" в Сєвєродонецьку. Також у регіоні було здійснено авіаудари по Попаснянщині. Жертвами ворожого обстрілу стали десять людей. Ще троє поранено.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Вранці (17 травня - ред.)" вогонь артилерії ворог знову направив на Сєвєродонецьку міську багатопрофільну лікарню, де тепер пошкоджено ще два корпуси. Зафіксовано попадання до будівлі Сєвєродонецького науково-виробничого об'єднання "Імпульс", відомого своїми розробками у всьому світі. Також у Сєвєродонецьку зруйновано магазин будівельних матеріалів та чотири багатоповерхівки. Ще чотири будинки – у Рубіжному, два – у Лисичанську", - повідомив Гайдай.

Серед поранених жителі Горського, Золотого та Борівського.

"Щонайменше, два авіаційні удари завдали росіяни по селах Попаснянської громади. Руйнування отримали три будинки у Врубівці, чотири – в Комишувасі, по два – у Новозванівці та Троїцькому. Три – у Тошківці Горської громади", - додав глава області.

Гайдай зазначив, що "штурмуючи Гірську громаду, росіяни змушені були відійти, як і в районі Сиротиного поблизу Сєвєродонецька. Втрати ворога – численні".

Загалом на фронті протягом 16 травня відбито 11 атак росіян. Знищено зенітний ракетний комплекс "Тор", п'ять танків, шість артилерійських систем (з них три РСЗВ), 12 одиниць бойової броньованої техніки, один автомобіль.

Підрозділи ППО збили один ворожий літак Су-25 і три безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

Читайте також: На Донбасі відбито 11 атак ворога, окупанти обстріляли 25 населених пунктів та вбили 20 мирних громадян

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк