20.05.2022, 08:56

Міста Луганщини руйнують за "маріупольським сценарієм", - Гайдай

Луганская, война

Російські окупанти наступають на Лисичанськ та Сєверодонецьк. Їхня мета - захопити всю територію Луганщини, навіть якщо доведеться повністю знищити міста та людей. Продовжуються масовані обстріли населених пунктів, гинуть люди та руйнуються будинки. Проте всі атаки ворога захлинаються і він відступає з великими втратами.

Російські війська наступають на Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Міста Луганщини руйнують за "маріупольським сценарієм". Лише минулої доби в області 13 загиблих, зруйновано понад 60 будинків. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

На Донецькому та Луганському напрямках минулої доби відбито 14 атак ворога, знищено 8 танків, 14 одиниць бойової броньованої техніки та 6 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили один БПЛА типу "Орлан-10".

Штурм Сєвєродонецька успіху не мав – росіяни зазнали втрат в особовому складі та відступили.

"рашисти намагаються підійти ближче до Лисичанська та Сєвєродонецька. Обласний центр орки штурмували і вдень, і вночі, але лише зуби обламали. Навколо міст валяються ті, кому потрібні кульки. орки понесли втрати і відступили.

Зараз триває бій у Тошківці (Гірська громада)", - повідомив Гайдай.

За його словами, внаслідок обстрілів 19 травня у Сєвєродонецьку загинуло 12 людей, ще один – у Гірській громаді.

У Сєвєродонецьку зруйновано щонайменше 5 багатоповерхівок, у Лисичанську обстрілами пошкоджено 12 будинків, у Новодружеську – 14, у Привіллі – 17. Будинки руйнуються та горяють подекуди цілими вулицями. У деяких населених пунктах пошкодження неможливо порахувати через обстріли та бої.

"орки просто знищують наші населені пункти. Ворожа артилерія побила кожну будівлю в Сєвєродонецьку, вчора там загинуло 12 людей, понад 40 отримали поранення.
Не ходіть вулицею! Знаходьтеся в укриттях!

Одна вбита людина в Гірському, там обстріли там само потужні. Села громади палають вулицями. Подібна ситуація у Попаснянській ОТГ.

Важко рахувати кількість зруйнованого/пошкодженого, кожного дня все більше влучань, все більше палаючих будинків. За минулу добу щонайменше 60 зруйнованих помешкань - це тільки зафіксовані випадки
", - повідомив Гайдай.

Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк