20.05.2022, 12:28

Рубіжне розділило долю Маріуполя, - Гайдай

Рубежное разделило судьбу Мариуполя, - Гайдай

З приходом російських "визволителів" промислове місто Рубіжне на Луганщині зруйновано вщент. Внаслідок ворожих обстрілів у місті немає вцілілих будівель, багато будинків відновити неможливо.

Рубіжне розділило долю Маріуполя. У дворах зруйнованих житлових будинків – кладовища. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

"До війни тут проживали більше 60 тисяч мешканців, працювали на заводах, у бюджетній сфері, у розвинутому малому підприємництві.

Сьогодні рубіжани розділилися на три категорії: ті, що евакуювалися в безпечні міста України чи закордон; ті, кого депортували в росію чи на окуповані території; ті, що досі в заручниках у кадирівців і мешкають у підвалах міста.

Розграбовані випалені цегляні коробки - це тепер НАШЕ Рубіжне", - написав Гайдай у Telegram, зазначивши, що Рубіжне після перемоги відбудовуватимуть "майже з нуля".

Глава Луганщини не сумнівається у перемозі України та невідворотності покарання російських окупантів за руйнування мирних українських міст та смерть людей.

Як і в Маріуполі, у Рубіжному знищено практично все. Так виглядає зараз "врятоване від України" місто. Схоже, що росіянам подобається сам факт знищення українських міст. Про це у своєму Telegram-каналі пише український журналіст Денис Казанський.

"І таку долю російські zондеркоманди приготували всьому Донбасу. Весь регіон збираються перетворити на такі ж горілі руїни. Місто за містом", - написав Казанський й показав страшні кадри, що зафіксували "звільнене" росіянами місто Рубіжне.

Луганская, война Луганская, война Луганская, война

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк