25.05.2022, 16:11

Росіяни готують на Донбасі три "котли", - ISW

Марина Началова | Всі новини автора

Російські сили, ймовірно, відмовилися від зусиль по завершенню одного великого оточення українських військ на сході України і натомість намагаються забезпечити менші оточення.

Про це повідомляє у своїй щоденній доповіді американський Інститут вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

Експерти вважають, що російські окупанти, ймовірно, намагаються домогтися одночасного оточення кількох невеликих осередків українських сил у Донецькій та Луганській областях: ширший район Сєвєродонецька (включаючи Рубіжне та Лисичанськ), Бахмут-Лисичанськ, навколо Золотого (на північний схід від Попасної) та навколо українських укріплень в Авдіївці.

Як повідомляється, російські сили почали неухильно нарощувати зусилля в цих районах щодня, але не досягли якихось серйозних «проривів» або значного прогресу в досягненні заявлених цілей із захоплення всього Донбасу.

Російські війська, ймовірно, зіткнуться із затяжними міськими боями, якщо вони успішно оточать Сєвєродонецьк (а також інші великі міста, такі як Бахмут), повідомляють в ISW.

Російські сили спрямовують значну кількість своїх військ, артилерії та авіації для розгрому українських захисників у Луганській області та, ймовірно, відтягують необхідні ресурси з Ізюмського напрямку, оборонних позицій навколо Харкова, Донецька та Запоріжжя.

Війська РФ минулого тижня просувалися вперед більше, ніж у першій половині травня, але це просування залишається повільним, обмеженим цілями меншого масштабу, ніж планував Кремль, і стикається з обороною України, що триває; вони не є великим проривом.

Раніше сьогодні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай спростував інформацію, що траса Лисичанськ-Бахмут перерізана ворогом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк