27.05.2022, 09:05

Ворожа ДРГ проникла до готелю "Мир": за Сєвєродонецьк точаться запеклі бої

Луганская, война

Жителі Сєвєродонецька вже забули, що таке тиша. Російські війська безупинно б'ють по житлових кварталах. Окупанти не припиняють спроби захопити місто. У Сєвєродонецьку загинуло 4 людини, по області пошкоджено близько 50 будинків.

Протягом доби російські війська намагалися увійти до Сєвєродонецька з боку Пурдівки та Щедрищевого, атакували позиції українських захисників у районі Устинівки. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

Українські воїни тримають оборону та дають відсіч переважаючим силам противника. Минулої доби відбито 12 атак ворога, знищено танк, 5 артилерійських систем, 5 одиниць бойової броньованої техніки та 5 автомобілів. Підрозділами ППО збитий ворожий вертоліт Ка-52, крилата ракета та БПЛА типу "Орлан-10".

У Сєвєродонецьку 26 травня у старих районах міста внаслідок обстрілів загинуло чотири особи. Пошкоджено 11 багатоквартирних та один приватний будинок.

У Лисичанську після потужної артилерійської атаки на місто протягом 25 травня зруйновано 19 об'єктів. 26 травня окупанти обстріляли міське відділення поліції.

За 26 травня зруйновано 11 будинків у Золотому, 9 – у Гірському, 8 – у Тошківці, 3 – у Миколаївці. Точну кількість зруйнованого житла підрахувати поки що неможливо.

Стало відомо про загибель двох жінок у Гірському протягом останнього тижня. Вчора російський снаряд убив чоловіка у Камишевасі.

"рашисти намагаються на Бахмутському напрямку ближче підійти до "дороги життя", щоб захопити її, це не вдається, тож ворог постійно її обстрілює, що ускладнює пересування нею.

Також орки цілеспрямовано гатять по мостах, які з’єднують міста всередині області, аби порушити сполучення.

На Сєвєродонецьк росіяни наступають з різних напрямків, прорвати оборону обласного центру окупантам не вдається. Тривають бої", - повідомив голова Луганської ОВВ Гайдай.

У Сєвєродонецьку 26 травня до готелю "Мир" проникла ворожа ДРГ. Противника вибили, українські воїни утримали позиції. Триває евакуація жителів міста, які бажають виїхати.

Про ситуацію у Сєвєродонецьку розповів керівник міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк