05.06.2022, 21:30

Сєвєродонецький розгром: "ЛНРівці" розгублені, російські куратори розриваються на два фронти, - блогер

Марина Началова | Всі новини автора

На Луганщині склалася вкрай непроста для окупаційних формувань ситуація, у луганському штабі бойовиків не знають, що робити.

Луганський блогер ]]>Savelyi Vasserman]]> описав обстановку та настрої в лавах так званої "народної міліції ЛНР", передає Час Пік.

"Як ми і прогнозували, ЗСУ успішно атакували позиції НМ ЛНР, підрозділи військ спеціального призначення РФ просто допомогли з втечею залишків військовослужбовців народної міліції", - пише Vasserman.

За словами блогера, ЗСУ змогли розгромити "народну міліцію" навіть без допомоги Іноземного легіону. "Це означає, що в українців залишилося в запасі серйозне ударне угруповання, яке при нагоді включиться в процес".

"У штабі НМ ЛНР йдуть постійні консультації та мозкові штурми. Наше джерело повідомляє, що єдиного рішення немає: війська виснажені, моральний дух на найнижчому рівні з початку активної фази, коли сили НМ ЛНР йшли переможним маршем по всій території республіки, до тих пір, поки не вперлися в оборону на лінії Попасна, Рубіжне, Кремінна. Саме з Попасної почалася війна, про яку не думали в штабі НМ ЛНР", - заявляє Vasserman.

За його словами, "ЛНРівці" кинули всі сили, але навіть кількістю не можуть заткнути усі дірки.

"Той самий момент ідеального шторму: окремі частини наступають, розгромлені підрозділи відступають, російські підрозділи ведуть свою роботу - всі разом у конкретному місці та часі явили ідеальний шторм розгрому сєвєродонецького напрямку сил ЛНР", - зазначив блогер.

Він зауважив, що у бойовиків зараз основне завдання закріпитися за межами міста, виставити пости, щоб мати можливість швидко зреагувати на атаку українців.

"Ситуація найскладніша з початку активної частини війни. Як бути далі, поки ніхто не розуміє. Військові ЛНР втомилися, розгублені. Російські куратори розриваються на Донецький фронт і до нас. Нам повідомляють, що луганські сили вже планують оборону найближчі кілька тижнів. Про нову атаку поки що всі мовчать", - заявив Vasserman.

Тим часом голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що ЗСУ зачистили половину Сєверодонецька і просуваються далі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк