18.06.2022, 10:15

Мешканців Херсонщини закликають евакуюватися, щоб полегшити ЗСУ звільнення регіону

Марина Началова | Всі новини автора

Жителям тимчасово окупованої Херсонщини краще виїхати, щоб полегшити роботу Збройних Сил України.

З таким закликом виступив голова Херсонської облради Олександр Самойленко, про що він заявив в інтерв'ю "]]>Укрінформу]]>", передає Час Пік.

"Так, я сам виступав із таким закликом. Для чого він? Збройні Сили України повинні мати плацдарм для діяльності. Ми бачили, якою була агонія окупантів перед виходом із Бучі та Ірпеня, або ж як росіяни "звільняли" Маріуполь, повністю зруйнувавши 400-тисячне місто. Для Херсона такий варіант звільнення є неприйнятним, і це розуміють Президент, головнокомандувач ЗСУ і міністр оборони - якщо знести місто, то навіщо його звільняти?" - заявив Самойленко.

За його словами, всім, хто має змогу виїхати, краще залишити окуповану територію. В тому числі це можна зробити через Крим.

"Що стосується виїзду через Крим, то я вважаю: якщо людина рятує своє життя та свою родину, то хай їде. На моє переконання, з моральної точки зору ми не маємо право їх засуджувати. Як я не засуджую жодну людину, яка лишається і чекає звільнення", - зазначив Самойленко.

У той же час він зауважив, що виїзд через Крим - не найкращий варіант для людей, які працюють на державних посадах чи в органах місцевого самоврядування, адже їх пропускатимуть через фільтрацію. Або ж для тих, хто не хоче їхати через окуповану територію, щоб їх потім ні в чому не обвинувачували і не називали зрадниками.

"Але якщо це проста людина, то яка різниця? Головне, щоб ця людина лишилася живою. Для мене головне - зберегли максимальну кількість херсонців. І друге - полегшити роботу ЗСУ", - заявив голова обласної ради.

Нагадаємо, на півдні ЗСУ знищили 57 окупантів та 18 одиниць техніки, в тому числі ТОС "Буратіно".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: