20.06.2022, 14:38

ЗСУ вдарили ракетами по "вежах Бойка" у Чорному морі: росіяни проводять рятувальну операцію

ВСУ ударили ракетами по "вышкам Бойко" в Черном море

Збройні сили України завдали ракетного удару по так званих "вежах Бойка", двох бурових установках "Чорноморнафтогазу", які були захоплені російськими окупантами у 2014 році.

ВСУ 20 червня завдали удару по так званих "вежах Бойка". Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram, передає Час Пік.

Нагадаємо, вранці в ЗМІ з'явилася інформація про ракети, що летіли в напрямку острова Зміїний, про вибухи та пожежу на захопленому росіянами острові. Проте, виявилося, що метою ЗСУ були бурові установки, що знаходяться в морі за 100 км від Одеси.

Гончаренко підтвердив, що після ракетного удару ЗСУ горять "вишки Бойка".

Гончаренко

В свою чергу, цю інформацію підтверджує "глава Криму" Сергій Аксьонов у своєму ]]>Telegram]]>. За його словами, відбувається рятувальна операція за участю патрульних суден та авіації. Врятовано 5 людей, троє з них поранено. Пошуки інших продовжуються.

Нагадаємо, у березні 2014 року російські окупанти захопили бурові платформи, які належали Україні та використовувалися для видобутку газу у Чорному морі. Окупанти також використовували їх для спостереження над надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк