23.06.2022, 09:37

Російські окупанти захопили ще два населені пункти на Луганщині: Гайдай про ситуацію в регіоні

Луганская, война

Українські військові повністю втратили контроль над двома населеними пунктами на Луганщині. З учорашнього дня Лоскутовка та Рай-Олександрівка окуповані російськими військами. Ситуація в області надзвичайно важка, запеклі бої та масовані обстріли регіону не припиняються.

Російські окупанти зібрали на Луганщині всі резерви та кинули сили на штурм Сєвєродонецька та позицій на напрямку Золоте-Тошківка. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Він зазначив, що українські захисники продовжують стримувати переважаючі сили противника у Сєвєродонецьку та Сиротиному, відбивають ворожі атаки атаки від Золотого та Вовчеярівки.

Ситуація в регіоні дуже важка, російські загарбники завдають масованих ударів по мирних населених пунктах, які не можуть захопити. Армія РФ завдала авіаційних ударів по Верхньокам'янці, Сєвєродонецьку та Сиротиному, авіаційно-ракетних ударів по Гірському.

Під огнем знаходиться й Лисичанськ. У місті зафіксовано нові руйнування, в тому числі, в одній із лисичанських шкіл.

"За день маємо трьох поранених, яких госпіталізували до лікарень Краматорська та Павлограда. Позавчора пізно ввечері виявлено тіло чоловіка без ознак життя з поразками, отриманими під час обстрілу", - сказав Гайдай.

Лисичанськ

Внаслідок обстрілів зруйновано 8 будинків у Новоіванівці, 8 – у Горському, 9 – у Золотому.

У Сєвєродонецьку російські загарбники продовжують бити по промисловим об'єктам. Під вогнем опинилися території цегляного заводу, НВО "Склопластик", заводу хімічного нестандартизованого обладнання. Пошкоджено будівлю ІІ прохідної хімкомбінату "Азот".

"Російська армія "звільняє" Сєвєродонецьк від життя та робочих місць", - наголосив Сергій Гайдай.

За словами голови Луганщини, траса "Лисичанськ – Бахмут" непроїзна, військові та волонтери користуються іншими шляхами. Незважаючи на складну обстановку, у Лисичанську триває "тиха" евакуація та щоденне підвезення гуманітарної допомоги.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів про ситуацію в області на ранок 23 червня.

Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк