27.07.2022, 17:09

Хворих приймають у пологовому: як окупанти намагаються налагодити медицину в Лисичанську

Окупаційна влада намагається якось організувати медичне обслуговування населення Лисичанська, використовуючи майно, що вціліло після "визволення".

За місяці обстрілів російські загарбники розбили усі будівлі медичного профілю в місті. Найменше постраждав, очевидно, пологовий будинок - саме там окупанти вирішили відкрити якесь відділення для цілодобової допомоги пацієнтам.

За інформацією ворожих ресурсів, так зване "МОЗ ЛНР" організувало роботу центральної міської багатопрофільної лікарні в Лисичанську.

Зокрема, у приміщенні пологового будинку надається цілодобова медична допомога цивільному населенню міста (на 20 ліжок). Також організовано цілодобовий сестринський і лікарський пост силами медичних працівників лікарні, що залишилися.

У терапевтичному корпусі лікарні організується амбулаторний прийом терапевтичних хворих із розгортанням денного терапевтичного стаціонару на 20 ліжок.

1 серпня в лікарні заплановано видачу лікарських препаратів (інсулінів) для хворих на цукровий діабет.

Крім того, окупаційне "МОЗ" анонсувало з серпня початок вакцинації від COVID-19 російськими препаратами на захоплених територіях області.

Дивіться ще:

Лисичанськ - "звільнений" від життя: нові фото та відео з окупованого міста

Як додзвонитися в Лисичанськ: складно, але є способи

У Лисичанську та Сєвєродонецьку окупанти почали розповсюджувати пропагандистські газети

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк