23.08.2022, 11:10

"Від 18 до 65 років": Ватажок "ЛНР" Пасічник оголосив про "загальну мобілізацію"

Ольга Ранська | Всі новини автора
мобилизация лнр

Вчора в окупованому Сватовому (Луганська область) відбулася радіотрансляція виступу так званого «голови лнр» леоніда пасічника. У ході промови було оголошено про початок "загальної мобілізації" на території "ЛНР", яка має розпочатися вже 1 вересня.

Про це повідомляє офіційний Telegram-канал ГУР МО України, повідомляє Час Пік.

За словами Пасічника, вона проходитиме у два етапи:

  • мобілізація населення, яке отримало паспорти "ЛНР" і РФ, а також відповідає конкретним військово-обліковим спеціальностям;
  • інше чоловіче населення віком від 18 до 65 років.

Ватажок "ЛНР" оголосив, що мобілізаційні заходи розпочнуться з 1 вересня. Про терміни закінчення кампанії при цьому не повідомляється.

Крім того, повідомлялося, що в окупований Довжанськ (раніше – Свердловськ) Луганської області прибув особовий склад Росгвардії для виконання "адміністративно-поліцейських заходів", які будуть спрямовані на пошук та затримання дезертирів серед військовослужбовців «л/днр» та РФ. Проводитимуться перевірки документів населення, огляди транспортних засобів тощо.

Раніше повідомляли, що "неофіційні" мобілізаційні рейди вже давно діють на території окупованої Луганщини. Так,  окупанти виловлюють чоловіків у дворах та навіть на зупинках громадського транспорту.

У свою чергу Мінреінтеграції України повідомляє, що тепер стало можливим швидко і просто повідомити про примусову депортацію або мобілізацію до армії держави-агресора.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк