15.09.2022, 12:42

"Ви ніхто і звати вас ніяк": РФ перестала визнавати російські паспорти жителів ОРДЛО

Иллюстративное фото / Открытый источник

Видані на території ОРДЛО російські паспорти не мають юридичної сили на території РФ. Про це російські прикордонники заявляють тим, хто намагається виїхати із "республік".

Росія припинила визнавати власні паспорти, видані на території ОРДЛО, їх власників не пропускають через кордон. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Час Пік.

"Після наступу українських Сил Оборони різко змінились настрої проросійськи налаштованих жителів ОРДЛО. Відзначається невдоволення ходом проведення так званої "спеціальної операції" та діями російського уряду. Панує думка, що рф здає інтереси "республік".

Ці настрої додатково посилились після того, як з’ясувалось, що видані на території ОРДЛО російські паспорти не мають юридичної сили на території рф. Принаймні тим, хто намагався виїхати із «лднр» за таким паспортом, на російському кордоні пояснюють, що "ви ніхто і звати вас ніяк", - йдеться у повідомленні ГУР.

Також з'явилася інформація, що до 1 грудня 2022 р. має завершитися один із етапів так званої "спеціальної військової операції".

"Після цього заплановано виведення з частини окупованих територій України регулярних підрозділів зс рф. Начебто, ці території буде передано під контроль так званим "добровольчим батальйонам". Ймовірно, на зразок 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів", - йдеться в повідомленні ГУР.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк