27.09.2022, 20:21

"Намалювали майже 98% за приєднання до РФ": Гайдай прокоментував "референдум" на Луганщині

Марина Началова | Всі новини автора

Окупанти провели в Луганській області незаконний "референдум" про приєднання регіону до РФ. Це дійство проходило з кричущими порушеннями, що не завадило загарбникам "намалювати" потрібний результат.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай прокоментував у телеефірі той фарс, що зараз відбувається на Луганщині.

Він заявив, що результати «псевдореферендуму» не збігаються з реальною кількістю людей, які проживають на окупованих територіях Луганщини. Окупанти заявили, що участь у «виборах без вибору» взяли понад 1,6 млн людей. Гайдай стверджує, що навіть приблизні підрахунки будуть далекими від цієї величезної цифри.

"Фальсифікація в дії. Попередньо росіяни вже намалювали майже 98% «за» приєднання до РФ", - заявив очільник Луганщини.

За словами Гайдая, під час "референдуму" кричущі порушення спостерігалися на кожному кроці: недотримання таємниці «волевиявлення», дивні «комісії» з вояками з автоматами, «голосування» у квартирах та кущах, агітація в китайський мікрофон, залякування незгодних; багаторазове «голосування», навіть без документів; і нарешті - мобілізація.

Гайдай зазначив, що йому у месенджери багато людей пишуть про те, що чекають деокупації. Голова ОВА підкреслив, що не можна допустити повторення 2014 року - усі колаборанти повинні відповісти по всій суворості закону.

Нагадаємо, сьогодні сталася "бавовна" у Брянці на Луганщині.

Тим часом ЗСУ просуваються в районі Лиману і, за деякими даними, вже підійшли до адмінкордонів Луганської області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк