30.09.2022, 11:45

"Розчарувалися в "руському мирі": Жителі Сєвєродонецька про сумні реалії життя у місті

Луганская, война

Окупаційна влада на камеру розповідає про "досягнення" у захоплених містах. Подекуди "ждуни" ще розмахують триколорами та записують "видосики" за пайку. Але частина людей, які залишилися в окупації, вже починає прозрівати.

Соціальні мережі дають змогу простежити настрої місцевих жителів. В одному з регіональних пабліків з'явилося повідомлення мешканців Сєвєродонецька, які після недовгої перерви знову побували у місті, повідомляє Час Пік.

Три тижні проведені в окупованому Сєвєродонецьку видалися їм пеклом.

Води, газу та світла у місті досі немає. Люди набирають воду в озері Чисте, щоб хоч якось помитися, випрати речі. Їжу, як і раніше, готують на багаттях.

Автори посту влітку писали заяви для отримання компенсації для ремонту квартири, тоді "зустріли їх привітно". Минуло кілька місяців і на питання про терміни відшкодування, тепер їх "просто послали".

За словами сєвєродончан, у місті "картина досить сумна". Сіро, тривожно й порожньо... За словами місцевих жителів, у місті настає пожвавлення, "тільки коли приїжджають для зйомок відео" для російських пропагандистських каналів.

Втім, проживши 3 тижні у Сєвєродонецьку, автори поста залишилися незадоволені тим, що відбувається й констатували повне розчарування в "руському мирі".

Варто зазначити, що допис зібрав чимало гнівних коментарів, у яких люди звинувачують таких "ждунів", які раніше залишилися жити в окупації.

"10% паскуд міста позбавили інші 90% нормального життя в своєму місті, в своїх домівках. Запам'ятайте кожну тварюку. Наше повернення вже скоро, а цим тварям одна дорога-в рашку...", "Ненавиджу!!! Погано жилося до війни? Через таких ждунів ми втратили улюблене місто, домівки!", "А ви чогось більшого чекали?!", - пишуть люди у коментарях.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк