16.10.2022, 09:45

"Готуються до битви": Окупанти збільшують військовий контингент у Сєвєродонецьку, люди намагаються виїхати

Фото: Telegram-канал "Северодонецк ЛХС 1934"

У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку Луганської області російські окупанти готуються до наступу українських сил. У місті збільшується контингент російських військ, окупанти проводять навчання мобілізованих із РФ.

Ситуація в окупованому Сєвєродонецьку залишається дуже складною. Російські загарбники проводять у місті навчання для мобілізованих. Про це повідомив голова Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Час Пік.

"У місті залишається близько 7-8 тисяч жителів. Зараз, за ​​тією інформацією, що надходить, у місті трохи збільшується контингент окупантів. Проводяться навчання мобілізованих", - сказав Стрюк.

Голова міста зазначив, що для розміщення російських військових використовуються соціальні установи та навіть лікарні.

Як зазначив Стрюк, населенню міста складно виживати, "гуманітарна допомога" від окупаційної "влади" надходить в обмеженій кількості.

За словами Стрюка, люди шукають притулку на зиму у навколишніх селах та садових кооперативах, де є можливість використовувати тверде паливо для опалення.

"Люди виживають за рахунок навколишніх сіл. Фактично, це натуральний обмін: продукти на речі... Медицина на примітивному рівні, як і інші аспекти життя. Розпочати опалювальний сезон у місті централізовано неможливо, що би там не декларувалося окупаційною владою", - сказав Стрюк.

Він зазначив, що виїхати з міста до України досить складно та небезпечно.

"Шляхів для виїзду з міста лишилося мало. По "великому колу" - через росію та країни Балтії - (можна) повернутися в Україну. Через Запорізьку область їхати дуже небезпечно, люди застрягають на декілька тижнів", – повідомив Стрюк.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк