05.11.2022, 21:33

Росіяни готуються втратити Херсон, зариваються навіть на березі Чорного моря: супутникові знімки

Марина Началова | Всі новини автора

Російська окупаційна армія готується до того, що її виженуть з правобережжя Херсонщини та активно будує лінії оборони на лівому березі.

Про це свідчать супутникові знімки, якими поділився в Твіттері OSINT-аналітик Benjamin Pittet, передає Час Пік.

За його словами, російські окупанти готуються втратити Херсон та весь правий берег Дніпра. Нині вони готуються до оборони лівого берега.

Наразі росіяни будують три лінії траншей та дзотів на лівому березі Дніпра. Для оборонних позицій використовуються природні та штучні перепони, такі як річка Дніпро та численні канали у Херсонській області.

Як видно на карті вище та на цьому супутниковому знімку, вони риють окопи навіть на березі Чорного моря.

Ці лінії оборони складаються з траншів, що підтримуються заглибленими позиціями для бойових броньованих машин. Це зображення міста Гола Пристань. Подібні укріплення можна знайти на всіх трьох лініях та на більшій частині лівого берега Дніпра.

Так виглядає більшість позицій по лівому берегу Дніпра. Два ряди траншей та позиції для техніки.

У місцях, де копати окопи складно, росіяни поставили збірні «дзоти». Аналітик дуже сумнівається у ефективності цих цементних ящиків. Цей знімок, наприклад, нібито зроблено у Каховці.

Проте подекуди окупанти створили значні оборонні позиції. На третьому рубежі оборони, за 18 кілометрів від Дніпра, оборонна позиція, створена нещодавно, складається з трьох різних оборонних ліній та каналу.

Ось крупний план позиції, супутниковий знімок із роздільною здатністю 3 метри.

Окупанти позиції на карті. "Майте на увазі, що ці позиції ще будуються, і наявні у мене супутникові знімки не охоплюють всієї території, тому в лініях є прогалини", - заявляє аналітик.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк