10.11.2022, 08:57

"Жах, як у Чорнобилі. Усі ніби вимерли": враження від поїздки в окуповане Рубіжне

Луганская, война

Як би не намагалися російські пропагандисти "стряпати" новини про хороше життя на "звільнених" територіях Луганщини, люди, які побували в окупованих містах, шоковані тим, що відбувається.

Рубіжне стало одним із міст, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів. Вже понад 4 місяці люди живуть у нелюдських умовах. З настанням холодів ситуація лише посилюється, повідомляє Час Пік.

Окупаційна "влада" вже не обіцяє відновити Рубіжне, людям доводиться сподіватися тільки на себе, готуючись до зими.

Ремонтні та будівельні бригади з усієї РФ, а також "велике відновлення" міста та "безмежна допомога" городянам існують лише в "красивих новинах" кремлівських пропагандистів. Реалії - набагато страшніші.

Люди, які виїхали з Рубіжного через обстріли, іноді приїжджають до окупованого міста, щоб перевірити свої квартири чи відвідати рідних. Те, що вони бачать у "звільненому" місті - шокує їх.

У мережі часто з'являються розповіді людей, які побували у "руському мирі". Їхні враження кардинально відрізняються від "казок", розказаних у зомбі-новинах.

У сусідніх Сєвєродонецьку та Лисичанську ситуація не краща. Колись яскравий, галасливий та багатолюдний Сєвєродонецьк перетворюється на місто-примару. А в окупованому Лисичанську люди скаржаться на своє життя та з жахом чекають настання зими.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк