Переселенець із Лисичанська опинився на лаві підсудних за підтримку російської агресії

17.11.2022, 18:00
Ніка Богун | Всі новини автора

У Луцьку в суді розглядають справу переселенця, якого обвинувачують у підтримці збройної агресії РФ. Житель міста Лисичанськ приїхав до Волинської області у березні.

Як повідомляє "Волинська Служба Новин", до російського вторгнення чоловік працював рятувальником. Наразі знайшов роботу у місцевому СІЗО, але на час судових процедур усунений, передає Час Пік.

У суперечці з місцевими жителями лисичанин, нібито, говорив про громадянську війну на Донбасі, а не російське вторгнення. Сам чоловік каже, що його обмовили. Зі звинуваченнями, які йому інкримінують, не погоджується.

"Встановлено, що чоловік, виїхавши на територію Луцького району, як внутрішній вимушений переселенець з місць ведення бойових дій, отримавши прихисток і соціальні блага, в розмовах з місцевим населенням заперечував російську агресію у Луганську з 2014 року. Переконував у наявності винятково внутрішнього громадянського протистояння політичних опонентів та громадськості", - повідомила представник Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Докладніше - у сюжеті "12 каналу".

Читайте також:

Колишнього мера Новодружеська звинувачують у співпраці з російськими окупантами

"Місто привид": що пишуть про життя в окупованому Лисичанську

У Лисичанську створено "реєстр маневреного житла": квартири, які "сподобалися" окупантам