25.11.2022, 19:21

"Квартира моя, чого я повинна блукати"?: Лисичани, що виїхали з міста, протестують проти "віджиму" їхнього житла під виглядом "маневреного фонду"

Ольга Ранська | Всі новини автора
ключ в двери

Мешканці тимчасово окупованого Лисичанська, які залишили місто в розпал бойових дій кілька місяців тому, тепер не розуміють, яким чином вони зможуть повернутися у власне житло, якщо порожні квартири і будинки "місцева влада" оголосила "маневреним фондом" і збирається їх заселяти тими, хто цього "потребує".

Дискусія про це розгорілася в одному із соціальних пабліків, передає Час Пік.

Нагадаємо, нещодавно окупаційна "влада" Лисичанська оголосила, що власники порожніх домоволодінь зобов'язані найближчим часом приїхати і особисто підтвердити власність, а також написати відмову від включення житла до "маневреного фонду", щоб у їхню квартиру чи будинок не заселили інших людей. Однак проблема у тому, що більшість людей неспроможна це зробити фізично, оскільки знаходяться далеко за межами міста.

"У продовження теми про маневрений фонд. Яким чином власники житла зараз зможуть потрапити особисто на прийом до адміністрації Лисичанська?! Фізично немає такої можливості практично ні в кого! На це розраховано??"

"А якщо я за місяць повернуся додому, а квартира зайнята - мені на вулиці спочивати чи як?"

"Хотілося б зрозумілу відповідь. Я не можу приїхати і підтвердити власність. Моя квартира в списку є. Я звісньо все розумію, але квартира моя, чого я повинна блукати?"

- запитують місцеві жителі, які залишили своє житло.

Співрозмовники у чаті радять їм звернутися до т.зв. "Мінбуд та ЖКГ ЛНР", телефони якого можна знайти у вільному доступі в інтернеті, або надіслати туди електронного листа.

"Зрозумілу відповідь ви можете отримати, лише звернувшись особисто", - відповідають учасники чату.

Поки що для більшості лисичан, які втекли від війни, це питання залишається відкритим.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк