28.11.2022, 11:44

СБУ знешкодила ворожу агентуру, яка зливала позиції ЗСУ та наводила російські ракети на школи у Слов'янську

СБУ обезвредила вражескую агентуру

Служба безпеки України під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донбасу затримала ще двох агентів РФ, які збирали розвіддані про місця дислокації та маршрути переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Як ]]>повідомили ]]>в СБУ, російські агенти передавали спецслужбам РФ локації соціальних об'єктів, у тому числі загальноосвітніх навчальних закладів у Слов'янську. Отримані відомості окупанти планували використовувати для здійснення прицільних ракетних ударів, повідомляє Час Пік.

"За даними слідства, ворожими поплічниками виявились двоє місцевих жителів, які працювали на підконтрольну спецслужбам рф «народную милицию днр».

Комунікацію підтримували через анонімні месенджери, а для передачі закритих даних використовували спеціально створений чат-бот.

Саме там зловмисники викладали інформацію про рух військової техніки ЗСУ, а також геолокації українських шкіл. Свої "звіти" доповнювали фотоматеріалами і детальним описом прилеглої місцевості", - повідомили в СБУ.

Під час обшуків за місцями перебування обох зловмисників правоохоронці виявили мобільні телефони і ноутбуки із доказами підривної діяльності.

Наразі затриманим повідомлено про підозри. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк