14.12.2022, 11:45

"Татарська навала": "мажорний" репортаж із окупованого Лисичанська

Лисичанск, война

Поки в окупованому зруйнованому Лисичанську люди виживають без світла, води опалення та газу, в інформаційному вакуумі та в нескінченних чергах за водою та їжею, російські пропагандисти знімають життєствердні ролики про "велику допомогу" російського "братського" народу жителям "звільненого" міста.

Знімальна група російського телеканалу "ТНВ" зняла спеціальний репортаж в окупованому Лисичанську Луганської області. Для "почекунів" та російських "зомбі"-телеглядачів вийшла така собі "життєрадісна красива картинка" про те, як відновлюється зруйноване місто, повідомляє Час Пік.

Окукупований Лисичанськ "за розподілом" дістався Татарстану. Саме звідти сюди їдуть волонтери та везуть гуманітарну допомогу. Як зізнаються самі пропагандисти, до війни вони навіть не знали "що таке Лисичанськ" і де він знаходиться.

За словами російських журналістів, у місті складна ситуація – немає води, електрики, опалення, не скрізь є газ. Люди замерзають та голодують. Але тут прийшли російські "рятівники", які відновлюють комунікації, пустили автобуси, відкрили пункти роздачі гарячого харчування.

Засвітився на камеру й нинішній ватажок Лисичанська Андрій Скорий, який заявив, що жителі Лисичанська з надією чекали на прихід "визволителів". За його словами, лисичан насильно евакуювали з міста до інших регіонів. Також він заявив, що Лисичанськ не розвивався задовго до 2014 року, але тепер "все зміниться, і лисичани заживуть"...

Подивившись цей репортаж, російські ура-патріоти знову почнуть пишатися своєю "великою та могутньою". Адже там ні слова про те, що люди загинаються у зруйнованих сирих та холодних квартирах, про те, що до людей доходять крихітки того потоку гуманітарної допомоги, яка їде з РФ. Не показано й те, як пограбували квартири лисичан, що поїхали з міста.

Благодійники з РФ обіцяють зробити Лисичанськ ще кращим, ніж він був до війни. Нині вихваляються тим, що в місті працюють магазини, школи, лікарні, аптеки... Обіцяють нові робочі місця та зарплату...

Хочеться запитати, хто раніше заважав Татарстану допомагати Лисичанську? І чи знають росіяни, що до "російської навали" у місті працювали і магазини, і аптеки, і школи, і лікарні з сучасним дорогим обладнанням. Що у місті було централізоване водо-, та газопостачання, опалення та каналізація, що люди вільно могли користуватися мобільним зв'язком та інтернетом.

Вражає те, що про це, мабуть, забули й багато хто з лисичанських "почекунів". Голод змушує піти багато на що. Навіть на те, щоб дякувати своїм мучителям...

Читайте також: Батареї у квартирах зрізають, лід рве труби, люди замерзають: Гайдай щодо провалу опалювального сезону

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк