16.12.2022, 14:38

Лисичани тікають від холоду: в Марківку краще не їхати

Марина Началова | Всі новини автора
Лисичанськ

З Лисичанська мешканці тікають туди, де можна зігрітись, але на тимчасово окупованих територіях окрім обіцянок жодних кроків на зустріч.

Про це скаржаться мешканці в місцевих чатах, передає Час Пік. 

Через зимові температури та безперспективність очікування покращення умов проживання, мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька та решти зруйнованих міст шукають притулку в інших містах, в тому числі і на окупованих територіях. Зокрема в Марківку переїхав один з місцевих. Попри очікування на допомогу результат нульовий:

“Ми виїхали в Марківку, місяць тому голова сільради сказав, що хто топить дровами пообіцяли по лафету дров, їх тут не багато, хто опалюється дровами. В підсумку дров немає. В адміністрацію звернулись, сказали документи на розгляді в Луганську, коли розглянуть невідомо, чим опалюватись також. Грошей купити самим немає, тягають (дрова — прим. ред) з посадки де можна. Сказали що з 1 січня даватимуть субсидії, але це довга історія...”, - скаржиться лисичанин.

Нагадаємо, що Лисичанськ було окуповано на початку липня 2022 року, але за цей час “нова влада” не спромоглася зробити бодай елементарні кроки для забезпечення теплом нещасних людей.

Лисичанськ  

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк