20.12.2022, 08:37

"Мужики скінчилися?": Окупанти на Донбасі почали роздавати повістки жінкам

Оккупанты на Донбассе начали раздавать повестки женщинам

На територіях окупованого Донбасу повним ходом триває "могилізація". Російські окупанти дуже постаралися, щоб на захоплених територіях залишилося якнайменше місцевих чоловіків. Тепер повістки почали отримувати й жінки.

За можливість "жити у Росії" жителі окупованих територій Донбасу заплатили велику ціну. Починаючи з 2014 року, російські окупанти методично винищували населення на захоплених територіях. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну цей процес прискорився, повідомляє Час Пік.

Ті, хто радісно махав триколорами зустрічаючи "руський мир" у 2014, тепер як "гарматне м'ясо" гинуть на фронті. Таким шляхом росіяни винищують місцеве населення окупованого Донбасу, де майже не залишилося чоловіків працездатного віку. Тепер окупанти "поклали око" не лише на старих та підлітків, а й на жінок.

Оскільки значну частину чоловіків забрали на фронт, повістки тепер почали видавати й жінкам. У мережі з'явилося фото повістки, виданої мешканці окупованої Горлівки.

У "документі" сказано, що жінці присвоєно звання рядового і вона повинна прибути за вказаною адресою. За неявку – відповідатиме. Зазначається, що жінка підлягає призову до так званої армії "ДНР" відповідно до наказу ватажка "республіки" про мобілізацію.

Оккупанты на Донбассе начали раздавать повестки женщинам

Тим часом самі ватажки "ЛНР" та "ДНР" вирушили до Москви, де в Кремлі їм мають вручити нагороди від Путіна. 20 грудня їх нагородять орденами "За заслуги перед Вітчизною".

"Нє скарбім. В сенсі, не вітаємо. Просто нагадую: перед публікацією некрологів на Росії нерідко нагороджують", - прокоментував новину спікер Одеської ОВА Сергій Братчук.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк