22.12.2022, 08:37

"Прийміть подаруночок": екс-главу "Роскосмосу" поранено у Донецьку під час святкування дня народження

Рогозин

В окупованому Донецьку прогримів вибух у ресторанно-готельному комплексі "Шеш-Беш", де відзначав своє 59-річчя екс-глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін. Декілька людей, включаючи самого Рогозіна, отримали поранення. Є жертви.

У Ленінському районі окупованого Донецька 21 грудня близько 19:45 "прилетіло" у ресторан "Шеш-Беш", де відзначав день народження колишній гендиректор корпорації "Роскосмос" Дмитро Рогозін, який взяв собі у зоні проведення "спеціальної військової операції" позивний "Космос", повідомляє Час Пік.

За інформацією російських ЗМІ, загинуло двоє людей, ще 6 отримали поранення, включаючи офіціанта ресторану, музиканта та мангальника.

"Космос" отримав осколкове поранення м'яких тканин голови, проникне осколкове поранення сідниць та осколкове поранення лівого стегна. Рогозіна госпіталізовано, пишуть, що його життю нічого не загрожує.

За даними росЗМІ, внаслідок обстрілу загинув охоронець "глави уряду ДНР" Віталія Хоценка, а сам Хоценко поранений.

Як заявили російські журналісти, "було пряме влучення зі 155 калібру", припускають, що удар по ресторанно-готельному комплексу міг бути завдано з французької самохідної артилерійської установки Caesar.

Рогозіна, який керував "Роскосмосом" з травня 2018 року, звільнили з посади у липні 2022 року. Восени він заявив, що вирушає до зони бойових дій в Україні, де планує надавати військово-технічну допомогу російським підрозділам.

Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ" зазначив, що напередодні обстрілу у Рогозіна та голови ПВК "Вагнер" Пригожина стався конфлікт, в якому останній пригрозив відправити "Космоса" додому у пластиковому мішку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк