29.01.2023, 13:19

"Спека" під Сватовим: в ISW описали ситуацію на фронті

Віктор Білий | Всі новини автора

Війська РФ продовжують намагатися відновити втрачені позиції вздовж лінії "Сватове-Кремінна", а ЗСУ влаштовують "спеку" окупантам, посиливши артилерійський вогонь.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

"Російські сили продовжують намагатися відновити втрачені позиції вздовж лінії "Сватове-Кремінна". Проте значними успіхи назвати складно", - йдеться у повідомленні.

Російські блогери та пропагандисти продовжують прогнозувати, як діятиме Україна. Вони стверджують, що українські сили очікують настання у східній частині Харківської області (10-15 км на північний схід від Куп'янська). Проте пропагандисти також вважають, що українські сили планують контрнаступ поблизу Луганської області (18 км на північний захід від Сватового) і використовують диверсійно-розвідувальні групи для оцінки можливостей російських сил у цьому районі.

Також вони кажуть, що ЗСУ влаштовують "спеку" окупантам, адже вони посилили артилерійський вогонь на лінії "Сватове-Кремінна". Аналітики навели інформацію про "бавовну" у лікарні Новоайдара, де загинули щонайменше 14 окупантів.

"Українські сили, ймовірно, посилюють удари по російських позиціях у глибокому тилу Луганської області, щоб порушити російську логістику та наземні лінії зв'язку, що українські сили можуть використати для створення умов для майбутніх контрнаступних операцій", - зазначили аналітики ISW.

Читайте також: На Сватівському та Кремінському напрямках ЗСУ мають успіх, - Гайдай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк