04.02.2023, 20:07

"Немає сенсу": Доля сєвєродонецького "Азоту" знаходиться в руках окупантів

Ольга Ранська | Всі новини автора
Азот

У мережі останнім часом неодноразово з'являлася інформація про те, що все вціліле на сєвєродонецькому "Азоті" обладнання вивозять у Воронезьку область РФ. Тим часом рядові співробітники підприємства, що залишилися жити в окупації, все ще сподіваються, що завод колись відновить роботу.

У місцевих ТГ-чатах люди діляться інформацією про стан підприємства на даний момент, повідомляє Час Пік. Зокрема, деякі з них, мабуть, близькі до окупаційної "влади", переказують байки про те, що нібито керівництво заводу чекає на весну, коли всі виробничі моменти будуть узгоджені з російським законодавством. Однак, звучать і такі меседжі, що поки лінія фронту не відсунеться на безпечну відстань, про запуск підприємства навіть і не йдеться.

"Поки невизначеність з його статусом, чекають березень, коли все має бути переведено на російську законодавчу базу... Ну і, звісно, поки лінія фронту не відсунеться на безпечну відстань, про запуск "Азоту" говорити немає сенсу", - пишуть у мережі .

Нагадаємо, нещодавно на різних джерелах підтверджувалася інформація про те, що окупанти вивозять вціліле обладнання з "Азоту" до Росії. Зокрема, йшлося про електротехнічне обладнання, насосні агрегати, компресори.

"Ці вузли, як ремонтні комплектуючі, успішно використовуються рашистами на аналогічних Сєвєродонецькому "Азоту" російських хімпідприємствах. Зокрема більшість вивезеного з "Азоту" обладнання йде на ВАТ "Міндобрива" (м. Розсош, РФ)".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк