05.03.2023, 15:54

Довжелезні черги за своїми "комірними": у Сватовому відключили банкомати

Ольга Ранська | Всі новини автора
банкомат денег нет

Російські загарбники на території окупованої Луганщини зробили все, аби ускладнити отримання соціальних виплат навіть у рублях, змусивши людей вишиковуватися у кілометрові черги, аби отримати свої "комірні".

Про це ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА, передає Час Пік.

Зокрема, у населених пунктах Сватівського району окупанти відключили банкомати, таким чином позбавивши людей чи не єдиної можливості зняти готівку.

"Пенсіонерам та іншим категоріям населення, що потребують соціального захисту, запропоновано звертатися за готівкою у визначені дні", - йдеться у повідомленні.

Відтак, через таку організацію люди здебільшого фізично не можуть отримати гроші. У місцях видачі грошей утворюються довжелезні черги, де літні люди та інваліди вимушені стояти годинами. 

Крім того, незаконна влада так званої "ЛНР" запровадила "виїзні прийоми заяв про видачу паспорта громадянина РФ". Таким чином росіяни на повний хід розгорнули примусову паспортизацію населення: ходять будинками, перевіряють телефони, цікавляться, чому громадяни не мають російських паспортів, а також родичами, які мають відношення до ЗСУ або виїхали до Європи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк