05.03.2023, 17:49

"Зарплата на 5000 менше, машини ремонтуємо самі": Водій швидкої з Донецька розповів про життя під Росією

Марина Началова | Всі новини автора
Швидка Донецьк

Ставлення до людей - це той чинник який відрізняє цивілізований світ від світу відсталого. Туди де приходить Росія люди миттєво відчувають на собі зміну цього самого ставлення держави до себе. Численні відео від російських мобілізованих свідчать про це. Решта просто бояться про це говорити, але не всі...

Про стан справ у водіїв швидкої після приєднання до Росії демонструє відеосюжет знятий в Донецьку, передає Час Пік.

Працівники швидкої допомоги, на якій стороні конфлікту вони б не знаходились, це благородна та, за нинішніх умов, небезпечна робота. Ставлення держави до таких людей має бути особливим, але в Росії, мабуть, так не вважають.

"З приходом Росії у мене зарплата зменшилась на 4-5 тис. рублів", - розказує Олександр, водій швидкої з Донецька, -"Я приходив на швидку, тому що мені подобається ця робота, тільки ніхто цього не цінує".

Зі слів Олександра скаржитись немає сенсу. Керівництво заявляє, що на роботу водієм на швидку черга стоїть. 

"Ставлення до людей таке. У нас якщо щось не подобається, то говорять, що нікого не тримають. Підеш, хтось інший прийде на твоє місце".

Це таке хлібне місце виявляється, що навіть машини бригади ремонтують своїм коштом:

"Це я мовчу про те як утримуються машини. Щодо обслуговування - дуже важко. Грошей немає, запчастин немає, робіть що хочете", - підсумовує Олександр, - "Приходиш говориш поламалась. Ну став під паркан і йди додому. Походиш так пару днів (якщо йдеш додому, то тобі не платять)... Походиш так, а тоді скинешся екіпажем, відремонтуєш та їдеш".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк