17.03.2023, 15:29

Судитимуть двох колаборантів, які присягнули на вірність "ЛНР"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
колаборант

За колабораційну діяльність судитимуть мешканців Луганщини. Співробітники Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох зрадників.

Про це в ТГ- каналі повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік. 

Прокурори Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур Луганської області направили до суду справи стосовно двох колаборантів (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в травні 2022 року 36-річний мешканець Луганщини розпочав свою "службу" у так званій «прокуратурі Кремінського району ЛНР». Чоловік обійняв посаду так званого «прокурора».

На цей час він "забезпечує" роботу "правоохоронного органу" та сприяє легалізації «законодавства ЛНР» та насадженню окупаційного режиму РФ. 

Крім того, викрито ще одну колаборантку, екссекретаря судових засідань Біловодського районного суду. В липні 2022 року вона присягнула на вірність псевдореспубліці та добровільно вступила до «Біловодського районного відділу внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ ЛНР».

За протиправні дії їм загрожує до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Справи розглядатимуться у Межівському районному та Першотравенському міському судах Дніпропетровської області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:

Дітей-сиріт на окупованих територіях взялися позбавляти українського громадянства - ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк