21.03.2023, 16:14

"Депортували та примусово змінили громадянство": окупанти продовжують вивозити неповнолітніх із Луганської області

Марина Гончар | Всі новини автора
діти

Російська "влада" на тимчасово окупованих територіях продовжує займатись викраданням українських дітей. На цей раз вони депортували неповнолітнього мешканця Лисичанська Луганської області в Росію, та примусово змінили йому громадянство.

Про це повідомила поліція Луганської області, передає Час Пік.

До ГУНП в Луганській області надійшло відповідне звернення від неповнолітнього 2007-го року народження на державний портал "Діти війни", що створений Національною поліцією спільно з іншими державними органами влади в якості комунікаційної платформи з громадянами. Хлопець, який мешкав у м. Лисичанськ повідомив, що росіяни депортували його у РФ до міста Воронеж, а потім примусово змінили громадянство.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом примусової депортації неповнолітнього до РФ.

До того ж на окупованих територіях росіяни прискорили процедуру відмови від українського громадянства і водночас ускладнили процес видачі паспортів РФ. 

Раніше з'явилася інформація, що додатковою умовою для отримання російського паспорта став переклад усіх документів на російську мову, але спеціально організовані пункти перекладу на території так званої "ЛНР" почали відкриватися тільки відучора.

Читайте також: "Батюшка" з Лисичанська став "зіркою" пропагандистського каналу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк