29.03.2023, 14:48

Прощальний молебень: У Києво-Печерській Лаврі зібралися прихильники УПЦ МП

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні, 29 березня, у день, коли представники Української православної церкви Московського патріархату мають остаточно залишити приміщення Києво-Печерської лаври, біля її стін почали збиратися віряни. Раніше у церкві закликали людей приходити цього дня на молитву.

Як повідомляють ЗМІ, на службу зібралося кілька сотень вірян, які стояли у храмі та на вулиці, передає Час Пік.

Богослужіння розпочалося о 6:30. До 9:20 біля одного з храмів зібралося близько 300 осіб, частина з яких почала заявляти, що не залишить територію лаври. Водночас біля входу до заповідника знаходяться поліцейські, які контролюють порядок.

Однак, представники УПЦ МП, які зобов'язані залишити Києво-Печерську Лавру, стверджують, що "ніякого документа", який зобов'язує їх покинути монастир, "не існує".

Про це заявив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Климент журналістам.

"Жодного документа, який би зобов'язував нас сьогодні покинути цей монастир, не існує. Є документи, які говорять про те, що начебто може 29 числа закінчуватися договір, але не написано, що він закінчується 29 числа. Не сьогодні, не завтра, не післязавтра немає жодних юридичних підстав виселятись", - сказав митрополит Климент.

Ефектну появу в Лаврі митрополита Павла (Лебедя) на своєму знаменитому "Мерседесі" показав на відео полковник ВСУ Анатолій Штефан із позивним "Штірліц".

Повідомляється, що після молитви (близько 13:20 за київським часом) представники УПЦ МП почали залишати Києво-Печерську лавру.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: