31.03.2023, 07:37

На відродження Маріуполя знадобиться близько 20 років: у мережі показали, як зараз виглядає "Азовсталь"

Віктор Білий | Всі новини автора

Металургійний комбінат у Маріуполі "Азовсталь" був монополістом в Україні щодо випуску деяких видів металопрокату. У ході вторгнення Росії в Україну комбінат зазнав значних руйнувань.

Telegram-канал "АСТРА" опублікував відео від очевидців, на якому показано, як зараз виглядає "Азовсталь", передає Час Пік.

На кадрах можна побачити, що комбінат перетворився на суцільні руїни через дії російських загарбників.

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, на відродження міста знадобиться близько 20 років та 14 млрд грн. Про це він заявив в ефірі телеканалу FREEДІМ.

"Питання відновлення, відродження того півмільйонного міста, яке ми бачили та представляли, сучасне, європейське, українське місто, яке ми будували протягом 7 років, відповідно, ці два місяці повноцінної такої агресії з боку РФ, які зруйнували 50% міста, займуть 20 років відновлення. Якщо говоримо про критичне відновлення, критичну інфраструктуру, стабілізацію ситуації, відновлення всіх комунальних сфер та напрямів - це 14 млрд грн", - сказав міський голова Маріуполя.

Він наголосив, що міський бюджет вже акумулював певну суму за підтримки держави та уряду. Він додав, що звільнення Маріуполя від російських загарбників може статися влітку.

"Звільнення міста Маріуполя ми плануємо, що відбудеться наприкінці літа, і ми вже восени повернемося до українського Маріуполя", - сказав Бойченко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк