31.03.2023, 14:04

"Хто зміг - заліг на дно": На захоплених територіях Луганщини почалася нова хвиля примусової мобілізації

Ольга Ранська | Всі новини автора
мобилизация

Примусова мобілізація до лав російської армії на захоплених територіях Луганської області йде повним ходом. Під приводом "масштабних військових навчань" закликають все чоловіче населення з паспортами "ЛНР" або Росії, навіть тих, хто має бронь.

Про це повідомляють учасники чатів у соціальних мережах, передає Час Пік.

18 березня прес-служба Генштабу України повідомляла початок тотальної мобілізації на окупованих територіях Луганської області. Зокрема, у Старобільську, Щасті, Новому Айдарі та Новопскові закликають чоловіче населення з паспортами "ЛНР" та РФ нібито на військові навчання.

"На захоплених територіях Луганської області окупаційна адміністрація заявила про початок масштабних військових навчань із залученням всього призовного чоловічого населення, що має паспорти з написами "ЛНР" та "Російська Федерація". Йдеться, зокрема, про Старобільськ, Щастя, Новоайдар, Новопсков. Таким чином окупанти намагаються приховати тотальну мобілізацію у вищеназваних населених пунктах".

Також про початок нової хвилі примусової мобілізації свідчить інсайд від блогера, бійця ЗСУ під ніком "Східний":

"Найближчими днями на окупованій Луганщині, ймовірно, розпочнеться нова хвиля примусової мобілізації. Деякі механізми всередині окупаційних структур давно свідчать про це", - написав військовий.

З 1 квітня ситуація може помітно погіршитись. Деякі джерела повідомляють, що зніматимуть броню зі співробітників МНС, міліції, деяких комунальних служб та навіть чиновників.

"Подейкують, що мобілізують і чиновників, але, зрозуміло, не всіх. На цьому тлі народ сильно схвилювався - невже й справді прийде контрнаступ? Хто зміг, уже заліг на дно: мужики з автосервісів, інші роботяги. Інші в очікуванні..." , - пишуть у мережі.

У проросійських спільнотах пишуть, що нова хвиля буде пов'язана з початком весняного призову до РФ, який триватиме з 1 квітня по 15 червня. Багато відкритих джерел також повідомляють, що з 1 квітня міністерством оборони буде розпочато масштабну кампанію з набору 400 000 контрактників.

"Найімовірніше, що про початок нової хвилі мобілізації (якщо така буде) ніхто попереджати не стане, так само, як це було наприкінці лютого 2022 року. Проте з урахуванням поправок на регіон, в якому ми проживаємо, і на тотальне беззаконня - Найближчим часом краще уважно стежити за поточною обстановкою", - пишуть у джерелі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк