02.04.2023, 17:46

У Донецькій області окупанти відійшли з деяких позицій

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ЗСУ

Військові ЗСУ на Донецькому напрямку відбили деякі позиції ворога. Наразі українські захисники облаштовують їх для ведення оборонних дій.

Про це в ефірі телемарафону повідомляє керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, передає Час Пік. 

"Ворог здійснює наступальні дії в районі Авдіївки, Мар'їнки та Карлівки. За минулу добу він здійснив 30 штурмових дій, сьогодні вночі - 10 штурмових дій", - сказав спікер.

Він зазначив, що всі наступальні дії ворога відбувалися без підтримки техніки, лише в одному випадку супротивник застосував два танки.

"Завдяки злагодженим та вмілим діям наших захисників на Донецькому напрямку ворог відступив з деяких позицій, і зараз ми облаштовуємо ці позиції для ведення оборонних дій", - сказав він.

На його думку, це пов’язано із втратами окупантами бойової спроможності, техніки та відсутність БК. Однак, за даними розвідки, у районі Верхньоторецького спостерігається накопичення техніки.

"Є припущення, що найближчим часом ворог спробує десь із того напрямку зробити більш потужні бойові рухи", — сказав Дмитрашківський.

Читайте також:

В окупований Мелітополь завітав "HIMARS": в мережі з'явилося відео нової "бавовни"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк