Судитимуть колаборанта з Луганщини, який воював проти ЗСУ

04.04.2023, 21:16
Оксана Мовчан | Всі новини автора

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України, який вступив до "лав" так званої "народної міліції ЛНР". 

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура, передає Час Пік.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування та державній зраді (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2015 року 37-річний мешканець м. Алчевськ Луганської області добровільно вступив до лав не передбаченого законом збройного формування "4 ОМСБР 2 АК НМ ЛНР" окупаційної адміністрації РФ на посаду "гранатометник" "окремого гранатометного взводу 2-го окремого мотострілецького батальйону 4 ОМСБР 2 АК НМ ЛНР".

Місцем постійної дислокації батальйону було визначено м. Алчевськ.

На "службі" фігурант отримав військову форму, стрілецьку вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

Підозрюваний брав безпосередню участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ в період з квітня 2015 року по 2020 рік.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року він продовжив воювати проти України.

У середині березня поточного року військовослужбовці ЗСУ взяли його в полон в Донецькій області.

За сукупністю кримінальних правопорушень бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:

"Проукраїнський настрій - мінус оселя": окупанти у Сватовому поповнюють житловий фонд