07.04.2023, 16:51

Нові деталі "ремонтів" у Сєвєродонецьку: хто і за яких умов зможе отримати компенсацію за зруйноване житло

Альона Тихоненко | Всі новини автора
сєвєродонецьк квартири

Внаслідок російського "визволення" чимало будинків Сєвєродонецька Луганської області були зруйновані: повністю або частково. Окупанти оприлюднили список адрес багатоповерхівок, жителі яких зможуть отримати компенсацію за зруйноване житло, та вказали, за яких умов це можна зробити.

Про це повідомляє Telegram-канал "Северодонецк | ЛХС 1934", передає Час Пік.

У повідомленні окупаційної влади йдеться про те, що сєвєродончани зможуть отримати компенсацію за частково зруйноване або втрачене житло. Для цього їм необхідний перелік документів: паспорти та ідентифікаційні коди усіх, хто прописаний у будинку, технічний паспорт на квартиру, реєстрація права власності і це далеко не все. Місцеві сумніваються, що з таким переліком компенсацію отримають усі, хто цього потребує.

Крім того, "влада" опублікувала список адрес, жителі яких зможуть отримати компенсацію. Деякі місцеві повідомляють про те, що у них частково зруйновані будинки, проте їхніх адрес у списку немає.

Нагадаємо, що у Сєвєродонецьку з настанням весни руйнування будівель стали ще помітнішими. Під впливом природних умов пошкоджені обстрілами будинки обвалюються цілими під'їздами. Тим часом окупаційна влада не здатна вирішити комунальні проблеми та не ремонтує пошкоджені будинки.

Читайте також: "Віджим" квартир триває: У Сєвєродонецьку окупанти переписують та зламують квартири за новими адресами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк