09.04.2023, 21:06

"50 вбито та 86 поранено": У наслідок бойових зіткнень на Лимансько-Куп’янському напрямку ЗСУ знешкодили 136 окупантів

війна

В Луганській області на Лимансько-Куп’янському напрямку за добу було здійснено 202 обстріли по позиціях ЗСУ з артилерії та 7 бойових зіткнень з окупантами, в результаті яких 136 солдатів російської армії знешкоджено. 

Про це в прямому ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Східного угруповання військ Збройних Сил України Сергій Череватий, передає Час Пік.

"На Лиманському та Куп’янському ділянках фронту відбулося сім боєзіткнень, у результаті чого 50 окупантів було вбито та ще 86 поранено. Також знищено стару модель БМП-1 ворога, її було знято з озброєння армії РФ, два безпілотники "Zala", три міномети та два польових склади з боєкомплектом", - розповів речник.

Солдати РФ на цьому напрямку мають перевагу в артилерії, але, зважаючи на середньодобові втрати, "постійно шукають шляхи турбувати Сили оборони", аби не припиняти динаміку обстрілів. Тому частіше застосовують артилерію та авіацію.

"Але це екстенсивний шлях, тому що раніше використовували піхотні групи, намагаючись знайти слабкі місця в обороні ЗСУ, але вже фактично 9 місяців залишаються на тих же позиціях", - сказав Череватий.

Стосовно Бахмутського напрямку, відомо, що постачання продуктів, амуніції та боєприпасів підрозділам української армії не припиняється. За словами речника, під Бахмутом почали з'являтися російські десантники:

"Поява десантників на Бахмутському напрямку це скоріше за все не підсилення "вагнерівців", а поповнення угруповання у зв'язку з великими втратами. У свою чергу ці десантники доукомплектовані мобілізованими. Це вимушена міра, бо "вагнерівці" втрачають можливість агресивно і безперервно атакувати".

Читайте також: "Путівка у невідомість": окупанти вивозять проукраїнських мешканців Луганської області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк