14.04.2023, 15:29

Проблеми ВПО та деокупація: новий глава Луганщини окреслив перші завдання ОВА

Сьогодні 14 квітня новий глава Луганської ОВА Артем Лисогор провів зустріч із керівниками обласних структур та територій в Дніпрі та окреслив колективу перші завдання.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОВА в Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Основні завдання керівників департаментів та управлінь – забезпечити стале функціонування обласної військової адміністрації та вирішити проблеми побуту наших громадян, які стали вимушеними переселенцями, а також взаємодія із військовими та правоохоронними органами", - сказав Лисогор.

Він доручив організувати роботу місцевих військових адміністрацій щодо підготовки до деокупації Луганської області, а керівникам структурних підрозділів ОВА - визначити проблемні питання та пропозиції щодо їх вирішення.

"Обласна військова адміністрація має функціонувати у форматі прозорого офісу, куди можуть прийти громадяни. Команда має діяти злагоджено на наше повернення. Першочергове завдання – мати дієвий план оперативного відновлення влади та об'єктів життєзабезпечення після деокупації Луганської області", - зазначив новий голова ОВА.

Своєю чергою, його перший заступник Олексій Смирнов сказав, що відповідний план дій уже розроблено та поступово реалізується.

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський призначив на посаду голови Луганської обласної військової адміністрації Артема Володимировича Лисогора.

За даними зі сторінки чиновника у Facebook, Лисогор служив у полиці патрульної служби поліції особливого призначення Дніпро-1.

З липня 2016 року він тимчасово виконував обов'язки заступника начальника Головного управління Нацполіції у Житомирській області, а у вересні того ж року був призначений заступником начальника ГУ Нацполіції у Житомирській області.

З жовтня 2021 року до червня 2022 року заступник начальника Головного управління Нацполіції Житомирської області Артем Лисогор був відряджений на Схід України для виконання обов'язків заступника командувача Об'єднаних сил з залучення сил та засобів підрозділів Національної поліції.

Лисогор нагороджений орденом За мужність III ступеня. Відповідний указ ]]>№141/2022]]> Про нагородження державними нагородами України від 16 березня 2022 року опубліковано на сайті глави держави.

Читайте також: Для переселенців із Луганщини буде відкрито "гарячу лінію" ПФУ: коли можна отримати консультацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк