22.04.2023, 13:44

У Сватовому окупанти масово заселяються в порожні будинки

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Сватово

У тимчасово окупованому Сватовому Луганської області окупанти почали масово заселятися в будинки, які залишились без господарів.

Про це з посиланням на повідомлення місцевих жителів повідомив Telegram-канал ]]>"Донбас Оперативний"]]>, передає Час Пік.

За словами мешканців Сватового, раніше такі випадки були рідкісними, а зараз навпаки. Вечорами окупанти перевіряють, у яких будинках живуть люди, а в яких ні. І так потім обирають куди поселитись.

"На жаль, розселяються в пусті будинки, вечорами їздять по вулицях, перевіряють у кого світло горить, у кого ні. Туди, напевно, потім і селяться", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що місцева "влада" даремно часу не втрачала, а ще раніше почала займатись активним поповнюванням житлового фонду так званої "ЛНР". Зокрема, росіяни напряму ставили питання сусідам щодо господарів порожніх будинків: де ті поділися, куди виїхали та як були налаштовані. Якщо були проукраїнськими, то помешкання переходили, як вони кажуть, у житловий фонд республіки.

Крім того, у населеному пункті немає зв'язку. Зрідка декому вдається його зловити, проте це доволі складно і вдається ненадовго. Тому що нещодавно у Сватовому російські окупанти влаштували "облаву" на людей, які зібралися кудись телефонувати. Вони перевіряли документи, влаштовували допити. Людей було чимало, оскільки інформація про наявність зв'язку швидко розійшлася містом, проте начебто обійшлося без постраждалих.

Читайте також: "Закликаємо до евакуації!": В РДА звернулися до мешканців Сватівського району

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк