24.04.2023, 07:35

"Бавовна" у Севастополі: надводні безпілотники атакували Чорноморський флот РФ

Севастополь / Фото: Efirso/Shutterstock/Fotodom

У тимчасово окупованому Севастополі вночі 24 квітня пролунали вибухи. Окупаційна влада міста заявила про атаку надводними безпілотниками.

Вночі 24 квітня весь Севастополь прокинувся від двох гучних вибухів. "Губернатор" окупованого міста Михайло Развожаєв заявив, що Севастополь був атакований з моря надводними безпілотниками. За його словами, спробу атаки на місто було здійснено о 3:30 ранку, повідомляє Час Пік.

"Наш флот зараз відбиває атаку надводних безпілотників на зовнішньому рейді. Усі служби міста перебувають у готовності. Зберігаємо спокій", - написав Розводжаєв у Telegram.

Так званий "губернатор" заявив, що безпілотники були знешкоджені на зовнішньому рейді, тому жодних об'єктів у Севастополі не пошкоджено. За словами Развожаєва, один із надводних дронів був знищений силами ППДО, інший вибухнув сам.

Деякі жителі міста кажуть, що у них мало не повбивало вікна. За словами очевидців, після першого вибуху лунали звуки черг із великокаліберної установки. Вибухи чули не лише у Севастополі, а й у Джанкої.

За словами Развожаєва, всі сили та служби перебувають у стані бойової готовності.

Вочевидь, мешканцям окупованого Криму варто підготуватися до гарячого курортного сезону.

Нагадаємо, напередодні представник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк порадила окупантам, які люблять відпочивати в українському Криму, звикати до звуків повітряної тривоги.

"Думаю, що до пляжів у них просто справи не дійдуть. Тому що вони вже там награлися в пісочок. На цьому їхні ігри закінчаться.

Їм у цьому заважатимуть дві складові – "бавовна" та сирени. Власне, і до того, і до того краще бути підготовленим заздалегідь. Тому до звуків повітряної тривоги їм необхідно звикати", – сказала Гуменюк.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк