26.04.2023, 08:41

У Сєвєродонецьку окупанти демонтували пам'ятник Олександру Радієвському

В Северодонецке оккупанты демонтировали памятник Александру Радиевскому

В окупованому Сєвєродонецьку "визволителі" продовжують знищувати українську символіку та пам'ятники українським Героям. Росіяни мріють знищити у місті все, що пов'язане з Україною та нагадує про неї.

У Сєвєродонецьку окупанти спочатку осквернили пам'ятник генерал-майору Національної Гвардії України Олександру Радієвському, "обезголовивши" бюст, а потім повністю демонтували пам'ятник, повідомляє Час Пік.

Пам'ятник Олександру Радієвському було урочисто відкрито у Сєвєродонецьку 22 липня 2015 року. Після приходу російської орди його спочатку осквернили, потім він стояв закритий від очей перехожих. А тепер окупанти вирішили повністю стерти його з лиця землі.

Натомість окупанти пообіцяли повернути на свої місця усі радянські пам'ятники, демонтовані під час "ленінопада". Наприклад, у Лисичанську урочисто відкрили бюст Леніна, поставивши його на колишнє місце біля Палацу культури імені Сосюри. А також на місце повернули бюст наркома СРСР Климента Ворошилова. Ну що ж, "ласкаво просимо в СРСР" - вперед у минуле...

Довідка: Командир Криворізької окремої бригади з охорони громадського порядку Національної гвардії України полковник Олександр Радієвський загинув 23 липня 2014 року під час операції зі звільнення Лисичанська. Разом із бійцями він потрапив у засідку на мосту між Сєвєродонецьком та Лисичанськом. За день до загибелі полковник звільняв Сєвєродонецьк. Указом Президента України Радієвському було присвоєно військове звання генерал-майора (посмертно).

Александр Радиевский Александр Радиевский Александр Радиевский

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк