26.04.2023, 11:56

"Прохання не допомагають": місцеві розповіли, як тривають "ремонти" в Сєвєродонецьку

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Сєвєродонецьк

Окупанти розповідають про те, що тимчасово окупований Сєвєродонецьк Луганської області відновлюється у пришвидшеному темпі, проте насправді, люди змушені виживати у складних умовах, які приніс із собою "руський мир". Зокрема росіяни продовжують зламувати квартири та грабувати їх під виглядом "великого ремонту".

Про це повідомив Telegram-канал "]]>Surovyi Sever]]>" з посиланням на повідомлення місцевих жителів, передає Час Пік.

За словами автора повідомлення, яка змогла зв'язатися зі своїми сусідами, окупанти планують змінювати вікна, труби. Спроби домовитися з окупантами невдалі. Крім того, росіяни не попереджають, коли прийдуть "ремонтувати".

"Чиїх ключів немає, будуть виносити двері і встановлювати нові. Чоловік розмовляв з прорабом, щоб до нас не заходили. Той сказав, що не можна. Коли точно будуть змінювати, невідомо. Поки що роблять заміри"  — йдеться у повідомленні.

Також місцеві додають, що в місті комунікації працюють з перебоями. Зазначається, що світло є, а вода — не на всіх поверхах, і постачається доволі слабо. Крім того, у Сєвєродонецьку немає зв'язку і невідомо, коли з'явиться.

Нагадаємо, що в Сєвєродонецьку Луганської області, за різними оцінками, знищено чи пошкоджено близько 80-90% житлового фонду. За твердженням окупантів, місто відновлюється в випереджальному темпі, і абсолютно на всіх об'єктах замінюють зруйновані інженерні системи, вікна та двері. Навіть планують будівництво нових парків, які мають з'явитися у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному. Насправді, "відновлення" Сєвєродонецька росіянами виглядає масштабним фейком.

Читайте також: Розгромлені пограбовані квартири та зруйновані під'їзди: відео з окупованого Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк