29.08.2023, 20:17

СБУ повідомила про підозру "коменданту Херсонщини", який катував українців

СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру російському полковнику, який вбивав цивільних українців.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу]]> СБУ.

У повідомленні СБУ йдеться про злочини Віктора Бедрика – заступника командира 22-го армійського корпусу берегових військ РФ. Зазначається, що він став "військовим комендантом Херсонської області" і вбивав цивільних людей, щоб зупинити рух спротиву на окупованій частині регіону.

"Одразу після свого "призначення" російський посадовець віддав розпорядження про облаштування катівень на території захопленого на той час обласного центру", — йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, туди звозили вкрадених місцевих жителів. Їх могли забрати з власної оселі або посеред вулиці, зокрема під час антиросійських мітингів.

"У камерах цих в’язниць людей били, застосовували до них струм, залишали без їжі та води, а також погрожували розстрілом", — повідомили в пресслужбі.

Одна з таких катівень була розташована в адміністративній будівлі Херсона, а саме у її підвалі. Підозрюваний особисто брав участь в катуванні. Зазначається, що він причетний до побиття щонайменше 12 людей. Двоє з них загинули через катування. Окупанти ж, щоб приховати свої злочини, вказували, що знайшли мертвих людей на вулиці.

Таким способом загарбники намагались змусити полонених співпрацювати з ворогом. Наразі тривають заходи, щоб притягнути зловмисника до відповідальності.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: СБУ затримала агентку російських спецслужб, яка наводила "Гради" та "Шахеди" на Херсон

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк