02.09.2023, 23:46

"Без документів не обслуговується": У Бердянську ввели нові умови для прийому до лікаря - фото

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Бердянськ

З 1 вересня потрапити до лікаря в окупованому Бердянську Запорізької області можна лише за наявності певних документів.

Про це повідомляє регіональний Telegram-канал "]]>БердянсЬк Сьогодні"]]> з посиланням на повідомлення місцевих жителів, передає Час Пік.

Зазначається, що обов'язковими документами для походу до лікаря тепер є російській паспорт, а також страховий номер індивідуального особового рахунку (СНІОР). На опублікованому списку також вказана амбулаторна карта та номер мобільного телефону.

За словами містян, лікувати без паспорта країни-агресорки не будуть, але невідкладну допомогу надати можуть.

"Нині все дуже суворо, раніше й лікували у стаціонарі. А зараз, якщо ти тільки вмираєш і перебуваєш у несвідомому допоможуть. А ось на прийом до лікаря ти вже не потрапиш", — пишуть бердянці.

Щоправда, навіть з російським громадянством лікування там не безкоштовне. Хоча деякі люди саме для цього й оформляли паспорт РФ та страховку:

"Учора ендокринолог виписала направлення на здачу аналізів. Усі, до єдиного, платні. А навіщо, пардон, ми страховку оформили?" — йдеться у повідомленні.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Підготовка до псевдовиборів: росіяни проводять передвиборчі зустрічі в Бердянську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк