22.11.2023, 08:50

"Продовжують вести наступальні дії": ISW про вплив погоди на бойові дії на сході та півдні України

Бойові дії. Зима

Українські та російські військові ведуть наступальні операції на сході та півдні України, попри несприятливі погодні умови.

Про це ]]>пишуть]]> аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

Сніг та дощі не стали завадою для наступальних дій. За словами радника Херсонської ОВА, російські окупанти почали менше обстрілювати правий берег Херсонщини через несприятливі погодні умови.

На Куп'янському напрямку військових застав сніг та мороз. Однак, як пишуть аналітики, війська РФ продовжують штурмувати на цьому напрямку.

"Кількість російських атак, швидше за все, зменшиться через погодні умови, але повністю російські війська не припинять наступальних операцій", — йдеться у повідомленні з посиланням на слова речника 14 ОМБр Надії Замриги.

Виникли труднощі з використанням безпілотників на усій лінії фронту. Також ускладнився рух транспортних засобів, однак обидві сторони продовжують діяти на всіх напрямках.

"ISW продовжує оцінювати, що морозні погодні умови взимку, ймовірно, спонукатимуть до відновлення більш активних бойових дій, а дощова погода, яка триває, навряд чи зупинить українські чи російські атаки", — зазначили аналітики.

Пропонуємо до перегляду:

Гурт "FoxBox" презентує свій новий трек "Тікаю" з альбому "Задля тебе".

Кліп створено за сприяння лисичанської студії "Час Пікчерс продакшн". Продюсер проєкту Vit Richer.

Дивіться також:

Читайте також: "То за "законами ДНР", то за російськими": На окупованій Донеччині наростають протестні настрої

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк