22.12.2023, 11:43

Російські війська атакували Україну за допомогою ударних БПЛА: наслідки нічної атаки на Київ

Последствия атаки на Киев / Фото: Киевская городская прокуратура

У ніч проти 22 грудня російські окупанти вкотре атакували Україну ударними БПЛА типу "Shahed". З 28 "шахедів" було збито 24. В результаті "прильоту" у Києві пошкоджено багатоповерхівку.

Як повідомили у Повітряних Силах ЗСУ, пуски безпілотників відбулися з окупованого Криму – Чауда та двох російських районів – Курськ та Приморсько-Ахтарськ. До відбиття повітряного нападу залучалася авіація, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи ПС та Сил оборони України, передає Час Пік.

"В результаті бойової роботи збито 24 «шахеди» у межах Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей", - повідомили у ПС ЗСУ.

У Хмельницькій ОВА підтвердили збиття одного "шахеда", зазначивши, що об'єкти інфраструктури в регіоні, де розташована авіабаза "Старокостянтинів", не постраждали.

За інформацією Сил оборони півдня, у ніч проти 22 грудня збили 17 дронів-камікадзе: 10 – над Миколаївщиною, 3 – над Одесщиною та 4 – над Херсонщиною.

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, один російський дрон влучив в інфраструктурний об'єкт, почалася пожежа. Деталі атаки уточнюються.

Про наслідки масованої атаки на Київ та область повідомили начальник Київської ОВА Руслан Кравченко та мер Києва Віталій Кличко.

За словами Кравченка, повітряна тривога тривала близько 2,5 години. Влучань в обʼєкти критичної інфраструктури немає.

"Водночас в одному з районів області, внаслідок падіння уламків пошкоджено 3 приватні будинки. В одному з недобудованих будинків сталася пожежа, яку оперативно ліквідували.

За попередньою інформацією, постраждалі відсутні", - ]]>написав ]]>Кравченко у Telegram.

Як повідомив мер столиці, внаслідок ворожої атаки на столицю зафіксовано часткові руйнування двох житлових будинків - багатоповерхівки у Солом'янському районі та приватного недобудованого будинку в Дарницькому районі. Є постраждалі.

"У Солом’янському районі внаслідок влучання в житловий будинок частково зруйновні несучі стіни між 24, 25 та 26 поверхами. Загоряння в одній з квартир було оперативно ліквідоване. Одного постраждалого мешканця багатоповерхівки медики госпіталізували, ще одному надали допомогу на місці", - ]]>написав ]]>Кличко. Telegram.

На місцях події продовжують працювати екстрені служби та слідчо-оперативні групи.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Последствия атаки на Киев / Фото: Киевская городская прокуратура Последствия атаки на Киев / Фото: Киевская городская прокуратура Последствия атаки на Киев / Фото: Киевская городская прокуратура Последствия атаки на Киев / Фото: Киевская городская прокуратура Последствия атаки на Киев / Фото: Киевская городская прокуратура

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк